torsdag, november 20, 2008

kalas-fin

Idag hade vi äran att gå på födelsedagsfirande. Det va min goa vän M som fyllde 20, eller hur va det där??;0)

Hur som helst så bestämde jag mig igår kväll att jag skulle sy en basker åt henne då hon är väldigt förtjust i mössor. Jag kastade mig iväg till vår lokala tygaffär för att köpa ullfilt, men det fanns inte och tur va väl det för jag hittade detta underbara andra ulltyg istället. Tvekade lite först när jag såg priset, vågar jag sy i detta? Men, va fasiken, klart M ska ha en mössa i det här superfina tyget. Det är hon värd, och mer där till!!

Jag har aldrig sytt en födelsedagspresent tidigare så det kändes lite läskigt. M har dessutom ganska litet huvud så jag va nervös att den skulle bli på tok för stor, men den blev super! Jag är ju lite väl självkritisk kanske, men jag blev riktigt nöjd med denna mössa.... och jag tror M blev det med.
Mönster: Mitt eget med inspiration ur "Tildas julehus" som införskaffades i lördags på Panduro efter att sybudgeten för läääänge sedan överskridits denna månad/år! Men jag kunde bara inte låta bli...
Tyg: Ulltyg med mönster från vår lokala tygaffär.

Här kommer färska bilder från M, och visst ser hon ganska glad ut (och det va innan vinet!!)?!

Stort GRATTIS M och hoppas att du har en super trevlig kväll!!

5 kommentarer:

lilla hjärtat sa...

Jättefin, söt modell. Har du gjort mönstret själv?

Syster Blå sa...

lilla hjärtat:
Missade att skriva det i all hast... Mönstret är ur boken "Tildas julehus", en underbar bok!! Lägger till det i inlägget.

Sygryn sa...

Halloj!
Väldigt fin! Jag har alltid gillat baskrar. När jag gick i mellan o högstadiet, skulle jag absolut ha min basker...trots att det inte var särskilt inne då...och jag älskar fortfarande denna huvudbonad. Trevlig helg!

Gekko sa...

Den är ju så snygg! Och tyget helt fantastisk! Och till M: Grattis med dagen, fina bilder av dig!

e.ko sa...

snygg snygg!!
kul å få helt egna grejjer när man fyller jämt:)

**erika**