lördag, september 27, 2008

Mössa nr1

Hej allihopa!
Nu är jag hemma igen efter två varma veckor i solen. Det är härligt att vara borta, men samtidigt är det så skönt att komma hem.

Jag började på en mössa just innan vi åkte som aldrig blev riktigt färdig. Jag har inspirerats mycket av e.ko´s super snygga mössor och även andras.
(någonting har hänt så jag kan dessvärre inte med att länka längre via namnet, men mössorna finns att beskåda på http://ekogrejjer.blogspot.com/ )

Mönster: Eget
Tyg: Grön singeljersey fån Stoff & Stil, svart/vit randig insida från en gamal tröja, skinnimitation från Stoff & Stil
+: Ganska snabbt projekt.....
-:....Att jag vill bli klar snabbt och slarvar lite. Fuskade lite med grundarbete till applikationen för jag var så ivrig att pröva så den blev lite bubblig.

Min son blev dock ganska nöjd att få något jag sytt då det mesta varit till lillasyster. Han har dock fått ett par muddbrallor i turkost kanintyg som blev bara sååååå hemska i modellen. Ett par Form2 (Meedom) utan ändringar först, men som sedan fått en rejäl omgång med saxen både här och där men som fortfarande inte är ok. Det blev en riktig "gymbralla" a´la 90!!! Dom kommer endast att sovas i och inte visas upp här heller....!=0)

Här är ju åter igen ett ex på att jag är lite ivrig... Skulle ni klippa ut ett mönster i det underbara kanintyget som ni aldrig prövat förut??? och i tyg som du dessutom endast har någon meter av??? Korkad eller vågad??
-KORKAD!

12 kommentarer:

Bubben sa...

Välkommen hem! Som du skrev på min blogg så är det ju bara att köra på. Det är ju tack vare dig som jga vågade klippa i mina fina tyger där i början och nu säger du att det är korkat :)
Det var någon som tipsade mig om att använda form 1 istället och det har jag gjort sen dess men ändrat benen så att de blir pösigare. Men de blir mkt bättre runt rumpan och framöver om man följer det mönstret. Det blev en lång kommentar här :)

Och just det, mössan blev fin!!

lilla hjärtat sa...

Välkomna hem! Kan tänka mig att ni haft det varmt och skönt. Jag förstår att sonen stolt går runt i sin fina mössa mamma sytt till honom. Alltid kul när grejerna man syr uppskattas. Min har börjat tröttnat på att mamma kommer med något nytt som ska provas ; ) Synd med kanin byxorna, du kan inte göra om dem till ett par långkalsonger? Så har han även ett par snygga lekbyxor när han kommer in.

Syster Blå sa...

Bubben:/ Har jag sagt det!?;0)
När jag ser dessa brallor känner jag så, korkat. Men samtidigt så har många grejor funkat jättebra på första försöket.
Man måste nog försöka för att lyckas...eller misslyckas.=0)

Kul att man kan motivera andra, en jag vet inte om jag är rätt person att lyssna på!=0)

Susanna sa...

Välkommen hem! Vad det lät skönt med solsemester! Och vilken skillnad det måste vara att komma hem till mössömnad!

Fin mössa! Har du testat att stryka fast dem med vliseflex (? tror jag det heter, dubbelhäftande vliseline) och använda totally stable på baksidan? Kokalal har en superbra applikationsguide! Lovar du kommer slippa bubblor i applikationen hur ivrigt du än syr!!!

Ha det gott!

Sygryn sa...

Hejsan! Och välkommen hem! Kul att ringarna till napphållarna har kommit fram! Ser fram emot att se några så småningom....

Ja, man måste nog göra misstag, för att veta hur det blir ska bli bättre. Även om det inte är så skoj just när men gör fel;-)

Kul mössa, förstår att sonen vill ha den på sig!!

mustafa sa...

man ska alltid våga sätta saxen i snygga tyger, friskt vågat är hälften vunnet. och det är mycket roligare att sy i fina tyger än fula. j

ag skulle absolut inte gräma mig. var istället glad att du gjort av med ett tyg och nu kan köpa nytt samt att du nu vet att inte använda det mönstret du blev missnöjd med.

Kort og Søm sa...

Håper du har hatt en fin ferie!!

Fint stoff kan godt ligge litt for å "modne", men det må jo klippes i tilslutt! :o)
zufnp
Fin grønnfarge på luen!

Kort og Søm sa...

Se bort ifra den bokstavrekken som ikke gir noen mening, det var bare de bokstavene man må skrive inn, som jeg skrev inn feil sted.. :o)

OttoPippi sa...

Välkommen hem!!!

Snygg mössa och grattis till din första applikation! Håller med Strömming om Vliselie-tipset! Pröva det, det blir urbra!

Förstår att det känns jobbigt med kaninbyxorna, men betänk att det faktiskt är ett btyg som fortfarande finns och som du kan köpa ngn meter till av :-)

Syster Blå sa...

Tack för alla tips...Jag måste erkänna att jag har/hade dubbelhäftande vliseline hemma, men att jag va så ivrig att pröva att jag struntade i det,orkade antgligen inte ta fram strykjärnet.

Jag är mycket sugen på att beställa mer av det turkosa kanintyget, det är så mjukt och fint!

e.ko sa...

hej på dej!
brun å fin nu förstår jag;)
härligt å höra att jag inspirerat dej till å sy en cool mössa:)

**erika**

Thea sa...

Välkommen tillbaks! Jobbig att behöva komma hem och sy mössor! :-)

Jag skulle gjort precis som du - satt saxen i det fina tyget och blivit tokarg sen!!