fredag, februari 20, 2009

tjejjacka..?!

Nu har jag passerat 7000 (7272 för att vara exakt!) och tävlingen kan ju ha hjälpt till en del! Verkligen superkul att det är så många som vill vara med. Många nya namn och bloggar har dykt upp och det känns verkligen så roligt. Hjärtligt välkomna till min blogg och lycka till i utlottningen!

Jag fick en kommentar ang pojkkläder runt den 9/2. Eftersom jag är så snabb ;o) så fick jag tummen ur och göra det nu. Jag tror att jag talar för dom flesta men rätta mig gärna om det är något ni tycker inte stämmer med er. Så, svar till Anonym:

Jag & de flesta sybloggare försöker att tillgodose sina beställares önskemål i största möjliga mån och självklart kan jag och de flesta av blogg-tjejerna sy upp på beställning. Många utav oss syr så unisex-anpassat som möjligt men klänningar och kjolar är ju inte alla mammor & pappor som vill klä sina söner i... Jag syr mestadels upp plagg till mina egna barn och anpassar därefter stilen till deras garderober och vad vi gillar att klä dom i. Men om du är intresserad av skjortor i lite roliga tyger så är det en ny utmaning för mig som jag inte tackar nej till. Det går bra att maila mig på systerbla@gmail.com om intresse finnes! Om du gillar någon annan bloggares alster så tveka inte att höra av dig till denne för en förfrågan på det du söker.
//SysterBlå

Idag var vi på polarn&Pyret och köpte varsin skaljacka till barnen och kom till dilemmat vilken färg ska de ha?? Jag älskar den knalliga gräsgröna som det finns en del av just nu. Den har lilla M fått haft en hel del och hon klär verkligen i den medans vår son har fått röda grejor jämt (älskar även rött):o). Så idag fick min sambo nog när jag höll fram en grön jacka till M och skulle matcha ihop den med brorsans orange, som A valde själv(även pappas favorit och valet stod mellan grön! och orange.)
-Kan vi inte köpa en tjejjacka hon är ju en tjej! Utbrast min sambo.
Jag kännde att jag var tvungen att låta honom välja. Roligt när de visar intresse över barnens kläder.
Till kassan gick jag med en cerise och en orange, som också är en stor favoritkombo just nu!

Helt ok, men kalla det inte för tjejjacka! Det är en fin jacka som råkar vara cerise!;o)

6 kommentarer:

lilla hjärtat sa...

Grattis till många besökare, visst är det roligt att se vilka besökarna är ; ) Ang. kanintröjan så är det ju den bruna jag är extra svag för men sänd mig gärna ett mail så ska jag fundera. Tack på förhand.

OttoPippi sa...

Så rätt du har!!! Jag fick också den där kommentaren av nån anonym. Konstigt tyckte jag att påpeka att man inte syr rätt saker liksom... :-) Bra att du tog upp det!

Trevlig helg!

anna sa...

Grattis till så många besökare!!
Bra skrivet svar!

Kaja sa...

Jag syr både till pojkar och flickor, eftersom jag har en av varje, men det är jättesvårt med pojkkläder! Så fort man visar upp en klänning så säger alla "ÅÅÅÅÅÅÅH!", nästan oavsett hur den ser ut, men försök att hitta ett sådant plagg till killar.

Dessutom så verkar det vara större spann över vad som anses som killkläder än som anses som tjejkläder. Jag skulle INTE sätta på min son en skjorta i blommigt retrotyg, han själv skulle dessutom tvärvägra att ta på sig den. Men, jag tycker att det är JÄTTEFINT på andra pojkar. Lite schitzofren??? Typ!

Min son skulle ALDRIG ta på sig en rosa eller lila tröja, men rött, orange och gult går bra.

Solveig Lövendahl sa...

Håller med dig.

e.ko sa...

bara å hålla med dej!!

inte lätt heller å vara pappa heller;)

rosa/orange, såå fint ihop:)

**erika**