fredag, oktober 10, 2008

PlyschkomboDet har varit lite stiltje på syfronten. Kommer inte riktigt överens med min nya maskin. Ska snart få lite hjälp av Gekko så fort hon har tid o möjlighet. Längtar! Det har tagit lite av syglädjen med all trädning av maskin hit och dit.

Jag har lyckats rita ett mönster till en tunika med utgång från ett mönster i Ottobre 4/2008. Mönstret blev lyckat och det kommer att användas fler gånger. Kommer dock att använda mig av infodringar i hals i fortsättningen. Än så länge har tunikan ingen knäppanordning bak och jag funderar på en liten ögla och en knapp men hittar ingen bra knapp här hemma...

Applikationen är inte klockren, men den sitter på plats i alla fall. =0)

Brallorna är också egen ritade. Jag börjar närma mig mitt mål tror jag. Är faktiskt jättenöjd med dem. Förutom småsaker som går att justera om man vill och orkar.

Samtliga tyger kommer från Stoff & Stil.

Trevlig syhelg!

10 kommentarer:

rino sa...

stjärnan blev rätt kul tycker jag.
Bra jobbat att närma sig sitt mål! Det är nog jag för rastlös för...

Erica/Bubben sa...

oh snygg färgkombination! Lustigt att vi sydde saker av likadana tyger samtidigt och lyckades blogga om de samtidigt också :) byxorna ser ut att vara super. mycket pös, och med mudd i midjan, finns inget som kan gå fel då :) Snygg stjärna också! Trevlig helg, och hoppas maskinen och du snart blir bästa vänner.

Solveig Lövendahl sa...

Jättefint set! Ser helt underbart mysigt ut, tänk att få gå runt i ett sånt! Lycka till med maskinen!

Sygryn sa...

Snyggt set!! Och LYCKA TILL med maskinen. Jag ska hämta min på måndag, efter att den fått lite service. Nu ska det fungera, och det hoppas jag för jag har massssor att sy:-)

GoSi sa...

Snyggt, både modellerna och färgerna tillsammans! Gillade skarpt:)

Syserine sa...

Vad kul att du har ritat mönster själv! Det tar tid att bli kompis med en overlock, det är min erfarenhet, min er fortfarande på reparation i Borås, desperat...

lilla hjärtat sa...

Fint set, att knäppanordningen alltid ska bli kvar till sist ; ) jag är likadan. Nu är äntligen datorn fixad, jag är tillbaka.

e.ko sa...

härliga retrofäger du valt:)
svag för brunt/gult...
ser ju kanonmysigt ut!!

kram erika

Gekko sa...

Härligt härligt! Och jättesnygga även i verkliga livet! Hoppas du hunnit sy lite nu och att vårt pillande där tillsammans hjälpte! :-)
Gullklumpen pratade om dig massor på vägen hem sen!

lotlin sa...

mysigt, fint och mjukt!