fredag, augusti 29, 2008

Elefant- heldress


Vill börja med att tacka för samtliga nomineringar. Känns jättekul att få vara delaktig.

Nu har jag testat på att sy en overall. Det gick oväntat smidigt, faktiskt. Jag är dock fortfarande ovan att sy på kantband, men det gick ganska bra idag. Kantbandet blir ju dock ganska vågigt... Någon som har några erfarenheter ang det?Något man ska tänka på?
Skulle verkligen vilja ha en overlock med kantbandare. Det känns som om det skulle ta mycket kortare tid med hela projektet då.
Overallen saknar knappar än så länge. Skulle vilja få tag i tryckknappar som är bruna. Någon som vet vart jag kan få tag i det?Overallen är ganska stor så det dröjer nog ett tag innan min dotter kommer kunna ha den. Frågan är om det kommer att sitta knappar i den innan den är urvuxen.... =0)

Material: Elefanttyg från Jofotex , brun stretchjersey från Stoff&Stil
Mönster: "Jetro trikåoverall" i senaste Ottobre. (nr 4/2008)
Storlek: 68
+: Smidigt projekt
-: Att jag snöat in på att jag vill köpa en overlock och tycker därför att vissa moment blir jobbiga när jag vet att jag inte skulle behöva göra dom om jag hade en overlock. Funderar på en Pfaff CoverStyle, erfarenhet av en sådan?

Trevlig helg!!=0)

15 kommentarer:

Bubben sa...

ingen bild?! Nyfiken..
Overlock finns i mina drömmar också. :)

Bubben sa...

Ah, nu! Snyggt med det bruna kantbandet till det gula tyget (för det är väl brunt va?) Håller på med en liknande jag med.. har klippt ut bitarna men inte sytt ihop de ännu. Fick verkligen motivation till det när jag såg hur snygg din blev. Fast jag har ju inte lika snyggt tyg till min. Tog det där vita tyget som blev missfärgat i tvätten och nu är ljusblått, som jag skrivit om i min blogg.
Men jag är impad av hur snygga grejer du matar ut :)

Bubben sa...

en fråga bara.. hur var den i storleken? Normal, eller lite stor?

jejja_79 sa...

supersnygg overall, är oxå sugen på en coverlock, men det är ju en djungel där ute... =) Det där med kantband är en svår grej, sitter här hemma med med svett pärlor rinnande från pannan varje gång ett kantband ska sys dit =) Det är nog en vanesak.

Syster Blå sa...

Bubben:/
Det är bruna kanter, stretchjersey från stoff & stil.
Jag tror att den är ganska rymlig! Min dotter har dock inte prövat den ännu.
Jejja_79:// Jag har spanat in mig på just Pfaff´s coverStyle för att den gör allt. Man behöver inte två maskiner (overlock+cover-maskin). Den bandkantar, syr täcksöm, kanstsöm mfl sömmar och klipper förståss.

Syserine sa...

Åååå, vad snygg! Jag har än inte "tord" att prova mig på överall, men det är jo ett så praktisk plagg! Den ser jättefin ut! Jag funderte en god del då jag skulle köpa overlock i vintras. Gekko tipsade om att köpa overlock + coverpro, jag valde att köpa en som syr båda, en Singer 14T957DC. Nu ångrar jag.. Ska det gå lite snabbt och smidigt hade det varit toppen med en trädd maskin som syr täcksöm hela tiden. Nu måste jag tre om, det tar lite tid och det blir till att jag vägrar mig mot att göra det.. Min maskin fikk jag lite billigt, stådd i affären och förra årets modell, men endå 8000 kr! En enkel overlock får man till 4000, en coverpro kostar 5000, tror jag. Men så ska man jo ha plats till 3 maskiner också.. Min Singer har lite tilläggsutstyr, blant annat inten bandkantare, har pfaffen det blir det jo mer interessant. Det her blev en lång kommentar! hejdå!

LizA sa...

Fin overall, ang kantband så kan jag bara tipsa om att du ska DRA när du syr på dom, mer än du tror. Jag drog hemskt lite i början jag med med resultat båtringning i tröjorna:o Ang bruna tryckknappar så finns det inte i sverige (eller jo, babyheaven har, men då måste man ha en kampress för att sätta fast dem, 2000 kr) jag har inte beställt från utlandet men vet att snapsource.com har

Sygryn sa...

Hejsan! Väldigt fin overall, har oxå spanat in det mönsret, tänkte sy något i det så småningom..

Jag tror på att ha en overlock och en coverlock maskin separat. Det är så jobbigt att hålla på att trä om mellan sömmarna, så det blir inte av...Jag talar av egen erfarenhet, då jag hade en för några år sedan, vilken jag sedan sålde....

Nu har jag återigen en overlock, Bernina, funkar kanon. Siktar på en coverlock så småningom...

Smaken är ju som baken, men det är vad jag rekommenderar. Lycka till!!

Syster Blå sa...

Tack för alla tips!!!Man måste ju fråga för att få svar när man inte är så erfaren själv!
liza:
Har man dragit för mycket när det liksom korvar sig??=0)

e.ko sa...

oj här går det undan;)
kanonfin verkligen!!
du är ju hur duktig som helst!
gillar fortfarande elefanterna!!!
/erika

Anonym sa...

Såååå fin ! ser fram emot att se ditt lilla charmtroll i denna :)
När tar du emot beställningar ??? ;)
Kram från lilla O´s mamma

Syster Blå sa...

O´s mamma: Vad vill du ha?;o)

s n o r k sa...

Jättefin! Och en overlock drömmer jag också om...........kanske i julklapp!
Länkar tll dig från min blogg!
Linn

Gekko sa...

Hej!

Jag har ju inte hunnit med att kommentera (eller svara på sms:-D), förlåt! Den här var ju väldans snygg! Jag kanske får se den live snart?

Susanna sa...

jättefin overall! jag har också provat mönstret, tog in den rejält i vidd dock.

Håller med Liza ang kantband, de ska töjas massor!! jag brukar klippa dem ca 75-80 % kortare än kanten de ska sitta på när jag använder mudd från Sos