onsdag, augusti 13, 2008

Blombralla i velour


Klippte till denna bralla för ett tag sedan i hopp om att det skulle bli ett "snabb-projekt". Det har inte riktigt funnits tid till syning på ett tag men nu va jag så sugen att jag va tvungen att stjäla lite tid. Det fick bli sömnen som blev lidande.... =0) Om du har något tips/regel eller bara allmänna "bra-att-veta-saker" vad det gäller brallor och övrig sömnad så tas det gärna emot. Jag vill att ni även skriver om ni ser att jag gjort något knas. Jag vill lära mig att sy bra/rätt!=0)
Tröjan är tänkt att funka till tröjan i tidigare inlägg. Färgerna kommer igen på lite olika ställen. Den turkosa färgen på byxorna använde jag endast vid applikationen på tröjan. Applikationerna är tänkta som en förstärkning på knät. Nu kommer väl dessa brallor vara för små till M när det är dags att börja krypa, men då får vi göra ett par nya! Skulle verkligen behöva göra något plagg till min son nu. Han undrar varje gång jag syr om det är "till mej"? Men Vad är frågan?? Garderoben svämmar ju över.Inte kul det heller!
Tyg: Turkos, gul velour & brun mudd Stoff& Stil. Orange bomullssammet från Ikea.
Mönster: Form 2, med justeringar Hanne Meedom.
Positivt: Att det faktistk gick ganska smidigt när jag väl satte igång.
Negativt: Maskinen krånglar lite fortfarande... Måste nog skicka den på spa ett tag. Att jag gjorde för slapp mudd först så att jag fick sätta i en resår. Men det funkade det med!

11 kommentarer:

Bubben sa...

Snygga brallor! Det är väldigt fin form på de. Såg att du använde meedoms mönster. Jag har bokat den boken på biblioteket och det har äntligen blvit min tur att låna den. Ska hämta den imorgon. Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med att "rätta" dig om jag ser att du gör något fel, för är ju nybörjare själv. Men i mina ögon ser dessa byxor super ut och applikationen lyfter verkligen upp de!

Helena sa...

Jättefina byxor! Håller med föregående här att applikationen lyfter verkligen! Ska se om jag vågar mig på att sy på en applikation, aldrig gjort det innan. Nybörjare jag med!

e.ko sa...

flower power!!
ser ju helmysiga ut;)
//erika

SKROTdesign sa...

Trevligt med ytterligare en värmlänning i sydjungeln :) Lägger till dig i min länklista. Nu ska jag kika vidare bland dina fina kläder!

OttoPippi sa...

Härliga!!! Lyckats med applikation har du också gjort!! Jag vet att Gecko har gjort en bra teutorial över byxsömnad! Kolla in där vet ja!

Gekko sa...

Snygga! Riktigt coolt med applikationen!
Ett tips för att mudden ska strama bättre är att göra den lite högre!

Syserine sa...

Vad fina! Det blir något helt speciellt med applikationen! Jag använder muddmönsteret från Ottobre 5/06, det tycker jag har lagom bredd och höjd! men är nybörjare..

Syster Blå sa...

Tack ALLA för era kommentarer!Vet inte hur många gånger/dag jag kollar om jag fått någon ny kommentar.Tycker att det är superkul!TACK!

gekko: Hade en smal remsa kvar från biten jag lånat av dig tänkte att den kunde användas. =0)Funderar dock starkt på att byta mudd till en bredare!

Ottopippi: Den är superbra, alla hennes beskrivningar är kanon! Imponerad av alla som kan förklara så bra. Det är jag själv inte så bra på!=o)

Kort og Søm sa...

Hei, applikasjonen er kjempe søt! Jeg har funnet ut at litt bredere kant i livet gjør at buksen sitter litt bedre. Er den veldig bred kan den jo brettes ned, og barnet kan vokse i buksen! :o)

Maria sa...

Jättefina kläder du sytt! I tyger som jag gillar!!

lilla hjärtat sa...

Men hej på dig!

Innan jag fatta vem det var...nu blev jag "chockad" va kul. Va mycket fint du gjort, jag hade ju bara hört talas om stolsdynor ; ) innan. Nu har jag länkat dig med, ses på Tisdag