söndag, juni 29, 2008

Tunikan "klar"


Nu är den "klar", min bäbistunika... Den blev långt ifrån godkänd! Men, jag gav mig f-n på att den skulle bli "klar". Det är dock inget jag kommer att visa någon närbild på direkt.

Till mönster använde jag en me&i-bäbistunika som jag ritade av. Hade endast tunikan i 74/80, så jag försökte att göra den lite mindre. Kunde blivit ett fint kitt, men det finns en bit kvar på handuken så jag får väl klippa till en omgång till. Har inte provat den på M, men funkar formen kanske jag använder mig av samma mönster längre fram. Men nu tror jag det får vila en stund.

Tyg: Frottéhanduk+muddväv
Mönster: me&i-bäbistunika
Positivt: Att jag fullföljde trots att jag tappat tålamodet för länge sedan. Man lär sig av sina misstag.
Negativt: Att jag la ner en del tid men att den inte blev bra. Att jag tröttnade och sydde ihop den slarvigt, bara för att få ihop den.
Lärde mig: Hur jag inte ska göra nästa gång.

12 kommentarer:

Jes sa...

Vilka fina, gillar verligen dessa handukar, ska införskaffa lite flera. Tunikan & byxan blev jättefina!

Syster Blå sa...

Tack för din kommentar!!
På håll ser det ok ut, men tyvärr inget som går att anväda!=0)

GoSi sa...

Ser jättefint ut, det klart att du ska använda det! Du är nog bara en aning för självkritisk:)

barnsligtretro.bloggsida.se sa...

åh vad roligt med en ny syblogg :-)
tunikan och byxorna ser underbara ut.

Sygryn sa...

Nu har jag hittat till din blogg. Kul att se vad du tar dig för. Det ser jättefint ut. Vilken snygg frotte, var har du köpt dessa handdukar? Jag lägger till dig på min lista med:)

Syster Blå sa...

Kul att ni hittar hit! Blir jätteglad!!=0)

Sygryn :
Handukarna är köpta nyligen på Hemtex. Men, kolla noga på dom för jag fick tyvärr ett ex med tryckfel. Syns på ena byxbenet. Ska nog köpa några fler. Gillade dem jag me... =o)

Gekko sa...

Den ser ju söt ut! Om du hinner läsa detta innan vi ses så kanske du kan ta med den så jag får kika?? Vore kul att se den live!
Ses snart!

p.lu.to sa...

hej och roligt med en ny blogg! Inga problem, det är bara att länka till vår blogg!

/Lento

jejja_79 sa...

Hittade hit från en anna blogg och vilken tur, jättefina grejor du gör och tunikan kan du visst använda. "det ska se lite hemmagjort ut" som jag brukar säga (mest för att trösta mig själv när något gått snett) kanon =)

Syster Blå sa...

..."lite hemmagjort" ja, det kan man säga. Har haft privatlektion med Gekko idag, så nu kanske jag fixar till tunikan så att den blir användbar eller syr en ny på ett bättre sätt!=0)

Cecilia sa...

Hej och tack för titten i min blogg, roligt att hitta till din :) Vilket fint tyg, eller fd handduk läste jag. Var har du hittat den?

Syster Blå sa...

Cecilia:
Handukarna är från Hemtex. Kolla på dom noga då jag fick ett ex med tryckfel! Kul att du hittade hit!=o)//L