torsdag, januari 15, 2009

mera brallor... fast andra brallor...har det blivit ikväll efter att noga läst "Blomma åker vagn´s" superbra beskrivning på hur man kantbandar i trikå. Så, då gav jag mig upp i sadeln igen och gav det ett försök till. Det var ett tag sedan sist och jag känner mig fortfarande osäker på det.
På bilderna har jag inte klippt bort överflödigt tyg från just det momentet, upptäckte att jag måste skaffa mig en mindre och nättare sysax. Det kändes som om jag skulle haft en häcksax och klippa i ett barr... lite ovisst så att säga. :0)
Kunde bara inte gå och sova förräns jag fått ut denna bralla. Blev riktigt nöjd.

Mönster: Sy till barnen 0-4år, Elsebeth Gynther. "Byxor med lappar" med extra längd och muddar.
Material: Stretchfrotté från Swelogent och singeljersey från Stoff&Stil
+: Gillar att sy nya saker hela tiden. Kul när det funkar hyffsat på första försöket.
-: Att kantbandet inte blev helt ok. Men detta var ju bara en provbyxa...

Som det tränade ögat kanske ser så har jag nya lappar. Detta är en av tre nya varianter, varför nöja sig med en när det finns så många fina möjligheter och alternativ?!
Vill även passa på att få tala om att de tre mössorna som jag sålt till en lokal butik är sålda, alla tre! Blev ganska förvånad över att alla tre var borta när jag var inne med nästa omgång. Vet dock ej vilka som kommer att gå till försäljning dit men jag hoppas på ett par av dom i alla fall.

20 kommentarer:

Lilla K sa...

De var ju skitsnygga! Coola färger du har blandat! Jag tyckte att det var riktigt svårt att sy kantbant med mudd, men jag får väl också ta och prova igen...

jejja_79 sa...

supersnygga byxor,älskar färgkombon, lite så där härligt galen. underbart med lite färg i vintermörkret. kul med mössorna, får väl se vem som springer omkring med en "systerblå" mössa där hemma =)

Syserine sa...

Jag är feg och tör inte prova kantband... Duktigt!

Mimmi sa...

Vilken karamell!!! Underbara färger! Härliga byxor!

Snygga kantband, dessutom. Har de samma färgkombination - cerice med turkos? Jag har en mängd namnband, men saknar riktigt bra kombination med rosa som även fungerar på pojkkläder. I förra beställningen testade jag lila med rosa text vilket blev OK, men inte bättre ;-) Det här var en idé som jag nog skall beställa vid nästa tillfälle.

Med någon byxa till i övning så lovar jag att kantband går som en dans. Brodersax är toppen när man skall klippa bort överflöd, en av mina favoritsaxar för övrigt. Skall fixa en till vid nästa Jofotexbesök.

Doris_Assar sa...

Så snygga!!!

Lallis/Helene sa...

Jättesnygga! Gillar verkligen färgkombon. Tycker också det är svårt att få det snyggt när man kantar med mudd men det blir faktiskt bättre och bättre ju fler gånger man gör det.

Anna-Snoddas sa...

Jättesnygga! Och som många andra gillar jag verkligen färgkombon! Superhärligt! :)

Syster Blå sa...

tusen tack alla!
jag ser nu att på bilden ser det ut som om ena benet är bra mycket kortare, men det är faktiskt inte det i verkligheten! :o) M har dom på sig idag så vi får väl se om jag kan få till någon bra livebild sedan, om det hinns innan ev liten "olycka" på dom.

mimmi.// Namnbanden är faktiskt röda och turkos. Tyckte att det blev helt ok till i alla fall. :o9

LumLum sa...

Snyggt. Och jag håller med, det där med att kanta med muddväv är klurigt. Men övning ger färdighet antar jag.

sygryn sa...

Jättehäftiga!! Härlig färgkombo!
Grattis till mössförsäljningen!
Trevlig helg! Kram Malin

Retro Elephant sa...

Mycket läckert! OCH BANDKANTNINGEN. WOW! (har ännu inte vågat på mig ett sånt försök)

//Lina

Katharina sa...

Görläckra! Ser ur att vara en riktigt mysig modell!

Anonym sa...

Snygga! Och så schysst med stretchfrotté tycker jag. Men det är så svårt att få tag på:(
Swelogent skrev du. Hur kan jag som privatperson få köpa lite sånt härligt tyg, tro?

/Lina

lina.ekelin(a)glocalnet.net

lilla hjärtat sa...

Vilka mysiga. Ibland känner jag att det skulle vara så kul att få sy lite mer tjejigt. Till kille är det ju aldrig lika stor variation kan jag tycka. Men men man vet ju aldrig vad som kommer titta fram snart ; ) Jag har en fiskars sax, helt suverrän kostar lite mer men klipper allt. Den är inte så liten men vass. Trevlig helg!

Erica/Bubben sa...

åh vilka färger! Snygg byxa!!!! Måste prova det mönstret jag me

OttoPippi sa...

Gud så snygga!!!! och du har ju lyckats jättebra med muddrullån (som jag kallar det :-)). GRATTIS även till försäljningen av mössorna! Vad kul!!

anna sa...

Oj vad fina saker du syr!! Hoppas det är ok att jag lägger in dig bland mina favoriter?
/Anna

Syster Blå sa...

lina:// jag hade turen att få köpa denna bit av en bekant som har egen firma och på så sätt kom jag över denna. hon hade köpt ett paket med massa frotté och tyckte inte att hon hade användning för denna bit och det tackade ju jag för!=0)

jag vill ju ha en mindre sax, några fler tips på bra saxar? brodersax är omnämd. vill ju ha en som orkar en del men som är mycket smidigare än min stora sax(för övrigt väldigt bra).

anna sa...

Självklart går det bra :-)!
Trevlig helg!

mustafa sa...

här sys det för fulla muggar verkar det som. fina brallor och jättefin namnlapp.

och appropå liten sax så har jag en liten fiskars-sax som trådsax och för finputsning i tyg. den är jättebra, vass och rejäl trots sin litenhet. dyr dock men ibland kan man få med den som bonus när man köper en vanlig fiskarssax.