söndag, januari 04, 2009

Idag hade vi äran att få se en alldeles ny liten tjej. Det va en liten Molly som föddes i fredags morse.

Hastigt, innan gårdagens utflykt med korvgrillning på schemat, slängde jag iväg till LillaW och införskaffade den fina bodyn från Småfolk. Men jag kände att jag nog skulle kunna våga mig på att sy ett par matchande brallor. Har fortfarande lite dåligt sy-självförtroende...
Jag tror nog att dessa gick hem men man vet aldrig...?!

Älskar, för övrigt, bodyn själv så jag köpte en likadan grön till M och även ett par strumpbyxor i turkos/orange med dessa äpplen. Ibland är det väldigt svårt att låta bli.

Material: Interlock & Velour från Stoff&Stil
Mönster: Mitt eget, grund Meedom Form2
Kul just nu: Att jag hann sy dem trots att tiden var knapp. Kul att sy en så liten storlek igen 0-3mån.
Mindre kul just nu: Att jag tappat bort ett mönster på mina brallor som jag senast använde till de röda brallorn som syddes i slutet av december! Hur kan jag gjort det!!? Just nu är det ju nästan inte ens stökigt i mitt rum...;o) Bara att börja om med det!Irriterande.

13 kommentarer:

Erica/Bubben sa...

ja jag har märkt att su inte syr lika mycket nu på sista tiden, eller att du iallafall inte bloggar om det. Väldigt synd. Jag kollar in här då och då med förhoppningen om att något nytt ska finnas. Om det är den nya maskinen som spökar så lägg undan den ett tag och kör på den gamla vanliga. Det är ju bättre med den än att du inte syr alls. Du var den som körde igång mig i början, den som fick mig att våga när det kändes svårt och främmande. Och dåligt sy-självförtroende behöver du verkligen inte ha! Kolla på allt fint du sytt!!!!! Jag gillar det iallafall massor.. Dina kaninbyxor fick mig grön av avund!

Syster Blå sa...

Tack Bubben för din peppning!
jag var kaxigare i början...oerfaren o orädd. man vet ju liksom inte vad som är svårt eller inte.
Jag hoppas att jag kan få lite nytändning snart. har faktiskt sytt lite grejor som av olika anledningar inte blivit med här, men de är inte svårräknade.

Sygryn sa...

Upp med självförtroendet!!! Brallornaa var ju jättefina! Och dina idéer är ju kanon, titta igenom dina egna inlägg, så får du se;-) Det har varit lite trögt på syfronten här hemma med på sistone..samtidigt lite skönt att bara umgås och inte sy...jag hoppas att jag kommer igång i veckan igen, för jag har ju som vanligt tusen idéer i huvudet, som jag vill göra till verklighet...
Förresten..vill du anta min miljöutmaning som jag skrivit om hos mig? Trevlig kväll!/Malin

Syserine sa...

Fina! Ser ut att matcha perfekt och väldigt lättmatchad till andra bodys!

Lilla K sa...

Den bodyn är helt underbart härlig, passar ju jättebra till de finfina byxorna! =) Hoppas att du hittar ditt mönster igen, för de byxorna var verkligen snygga!

Anna-Snoddas sa...

Jättesnygga byxor gillar modellen! Håller med Bubben och Sygryn - du syr så himla mycket fint!

Syster Blå sa...

tack alla för era peppningar!!tror att det har varit lite mycket med det mesta ett tag. hoppas snart att jag får inspirationen tillbaka!under tiden kollar jag in era storverk!kram

Doris_Assar sa...

Skickar lite pepp jag med! Du är ju superduktig!!! :-)

Visst får du länka till mig, jag hade redan lagt in dig på min lista ;-)

Erica/Bubben sa...

Tackar för gratulationen.
Eftersom jag tykcer att din blogg är en av de bästa så vill jag ju givetvis ge dig en award!
Hoppas du vill ta emot den!

lilla hjärtat sa...

Så gulligt set ihop. Roligt att kunna ge bort något man gjort själv. Vill oxå skicka ett lass med peppning till dig. Har det varit mycket runt omkring kan vi ju hoppas på att det bara varit lite mycket av allt annat. Hoppas du och maskinen blir vänner. För snart har jag nog bara tid att surfa runt hos er andra ett tag ; )

Kort og Søm sa...

Hei, vedlig fint sett å gi bort! Tipper de ble glade for å få en bukse du har sydd selv :o)
Det hadde jeg blitt!

Ha en fin kveld,
hilsen Fredrikke :o)

GoSi sa...

Hade blivit överlycklig om jag hade fått ett sådant fint födelsepaket. Jättegosiga bralls med en snygg färgklick till.

e.ko sa...

snyggt du:)), verkligen!
tjejjigt å tufft på samma gång, sånt gillar jag!!

kram erika